
Jedną z naszych ulubionych potraw i składnikiem jest ryż w każdej postaci. A dziś na naszym talerzu gości zielone risotto z wykwintnym łososiem pacyficznym. To dzika odmiana łososia żyjąca w morzu arktycznym. Pamietajmy rownież o cennych kwasach tłuszczowych omega 3 a w szczególności EPA i DEHA. Łosoś jest ich bogatym źródłem ale mimo to może gromadzić w swoim mięsie sporo zanieczyszczeń. Najmniej szkodliwych metali ciężkich znajdziemy właśnie w łososiu pacyficznym. Strasznie dużo radości daje mi karmienie ludzi, którzy są dla mnie ważni. Myśle, że powodem tego jest to, że moi rodzice i inni ludzie którzy kochali gotować, tylko tak wyrażali uczucia. To dużo lepsza wersja dla: lubię gotować – zachowana jest tutaj proporcja miedzy przemyśleniami, smakiem i sygnałami, które wysyłają jelita do mózgu. W całości jest to poczciem samej mnie. Jeżeli zainteresuje was nasz artykuł i to co się pojawia na naszym talerzu, z chęcią odpowiemy i opiszemy nasze przepisy, które z łatwością przygotuje każda i każdy z was. Zatem do dzieła!

